17/10/2009

Cancer - Mesothelioma

Cancer - Mesothelioma Mesothelioma Kanceri mund të zhvillohet nëse dikush është i ekspozuar gjithmonë të asbest. Qelizat malinje, në këtë lloj kanceri, të rritet në mesothelium. Mesothelium është një rreshtim i cili ka për qëllim të ofrojë mbrojtje duke mbuluar një shumicë të organeve të brendshme të trupit. Zakonisht, kjo kanceri mund të zhvillohet në pleurë. Megjithatë, ajo mund gjithashtu të zhvillojë në cipë e zemrës, zemra, vaginalis membranë, ose peritoneum. Rreshtim të jashtëm të mushkërive, si dhe gjoks murin e brendshme quhet pleurë. Sa për peritoneum, ajo është rreshtim zgavrën e barkut. Sac që rrethon zemrën quhet cipë e zemrës, ndërsa i lëngshëm që mbulon testis quhet membranë vaginalis. Qelizat malinje në Mesothelioma kanceri do të zhvillojë më tha se pjesët e trupit, nëse personi është duke punuar në një zonë ku ai është i ekspozuar gjithmonë të asbest. Që personi është duke u ekspozuar ndaj pluhurit, fibër, dhe asbest, ekziston një mundësi që personi do të thith grimcat asbest. Ky ekspozim dhe inhalimi i grimcave asbestit mund të shkaktojë Mesothelioma. Është thënë gjithashtu se në qoftë se ti lajë rrobat e një personi i cili është duke u ekspozuar ndaj asbest, ekziston edhe rreziku që ju do të zhvillojë këtë lloj kanceri. Ky kancer është i ndryshëm nga kanceri në mushkëri, sepse nuk ka lidhje midis duhanit dhe Mesothelioma. Megjithatë, pirja e duhanit rëndë do të rrisë rrezikun për të marrë një asbestit indukuar nga kanceri. Ajo merr njëzet viteve pesëdhjetë para simptomat e Mesothelioma bëhen të dukshme. Një nga simptomat e këtij lloj kanceri është gulçim. Gulçim ndodh për shkak të shfrim pleural. Simptoma të zakonshme janë humbje në peshë dhe gjoks murin e dhimbje. Përveç tha Mesothelioma simptomat e kancerit, mund të përjetojnë dhimbje të barkut dhe ënjtje e cila është shkaktuar nga fluide ndërtuar në zgavrën e barkut. Një mund të përjetojnë lodhje, anomalitë e kur vjen puna për të koagulimit të gjakut, ndërtimi zorrë, ethe, kollë, dhe anemi. Nëse kanceri tashmë është e rëndë, e mund edhe të ketë masa shumë të tumorit. Mushkërive mund të shkatërrohet dhe sëmundje mund të ndikojë në pjesët tjera të trupit. Nëse kanceri është tashmë e përhapur, simptoma të tjera mund të përfshijnë ënjtje e fytyrë apo qafës, probleme kur vjen puna për gllabërim, si dhe dhimbje. Nëse kanceri tashmë është e rëndë, e mund edhe të ketë masa shumë të tumorit. Mushkërive mund të shkatërrohet. Diagnoza mund të nxirret nëpërmjet një CT scan dhe një gjoks X-ray. Për të konfirmuar diagnozën, e ka për të kryer një ekzaminim mikroskopik dhe duhet të sigurojë mostrat e indeve.

0 Komento edhe ti:

Post a Comment

You4Dating.com | Rtk Live | Albasoul Mp3 | Tv dhe Radio | Lajme dhe info