17/10/2009

Lung Cancer Risks - The Diagnosis and the Cure

Kanceri i mushkërive Rreziqet - Diagnostifikimi dhe kurë Kanceri i mushkërive llogaritë për vdekje më shumë se çdo kancer të tjera në botën perëndimore dhe shkaku kryesor i kancerit të mushkërive besohet të jetë pirjen e duhanit në 90% të rasteve. Për fat të keq shumica e pacientëve vënë simptomat klasike të një kollë e vazhdueshme dhe një përkeqësim shortness fryma poshtë për kalimin normal të pirjes së duhanit dhe të mos marrë pjesë mjekët e tyre derisa ajo është tepër vonë. Individët më shumë në rrezik të kontraktuese kancer të mushkërive janë duhanpirës ose individëve të cilët janë të ekspozuar ndaj tymit pasiv lehtë së bashku me njerëz të cilët punojnë me asbest ose kanë qenë të ekspozuar ndaj gazit të radonit. Ju jeni gjithashtu në rrezik në qoftë se një i afërm i juaji gjithashtu ka kusht. Një dietë në përputhje mungon në fruta dhe perime edhe vende ku në rrezik më të madh të dhënë këto ushqime janë të mbushura plot me antioksidantë që janë të kuptueshme për të ndihmuar në parandalimin e kancerit dhe prandaj hahet shumë antioksidantë në mënyrë kritike është e rëndësishme nëse ju jeni një duhanpirës. Është pa dyshim se pirja e duhanit është faktor më i rëndësishëm i rrezikut në manifestim të kancereve të mushkërive. Edhe pse statistikat tregojnë se duhanpirësit janë shumë më të prirur për zhvillimin e kancerit të mushkërive është vuri në dukje gjithashtu se duket se kohëzgjatja e zakonit tuaj pirja e duhanit ka një lidhje të drejtpërdrejtë me rrezikun. Pirja e duhanit 20 cigare në ditë për një periudhë 40 vjeçare vendet kontraktuese rrezikun e kancerit të mushkërive në rreth tetë herë më e madhe se në pirjen e duhanit individuale 40 cigare në ditë për 20 vjet. Nuk është gjithmonë e duhanpirësve që kanceri i zhvilluar në mushkëri por edhe pse një përqindje e vogël prej rreth 12% të të gjitha rasteve të reja do të jetë i atribuohen të jo-duhanpirësve. Kanceri i mushkërive është diagnostikuar zakonisht përmes kryerjes së një gjoks x-ray e cila zakonisht do të sigurohet për të kontrolluar çdo gjë që shikon jashtë të zakonshëm. Ka edhe tretmane të ndryshme në dispozicion të kujdesem për kancer të mushkërive që kjo shumë do të varet nga faza në të cilën e kancerit ka qenë i ndotur dhe nëse apo jo ka zhvilluar në pjesë të tjera të trupit. Nëse diagnoza është bërë në fillim ka një mundësi shumë më të madh të shërimin e sëmundjes, por në kohën e tashme shanset e mbijetesës pas pesë vjet pas diagnostikimit, është rreth 1 në 20. Kjo nuk është një kohë e mirë për të lënë duhanin por përfitimet tani peshoj më shumë se shkaktuar vështirësi në ndalimin e pirjes së duhanit në mënyrë parasysh informacion mbi kthjellta dhe pako.

0 Komento edhe ti:

Post a Comment

You4Dating.com | Rtk Live | Albasoul Mp3 | Tv dhe Radio | Lajme dhe info