17/10/2009

Oklahoma Mesothelioma - The Legacy of Asbestos

Oklahoma Mesothelioma - Trashëgimia e Azbesti Oklahoma përdorur të jetë një prodhues kryesor dhe procesor të naftës për shumë vite. Megjithatë, industria e pasur e saj të naftës për fat të keq, ka lënë një gjurmë të kancerit Mesothelioma dhe sëmundjeve të tjera të ngjashme. Shumë rafineria e naftës Oklahoma punëtorët kanë qenë të diagnostikuar me asbest sëmundjeve të tilla si asbestozë, Mesothelioma dhe pllaka pleural. Asbest është një shkëlqyer retardant natyrore flaka dhe kështu, me kurrë-paraqesin rrezik zjarri dhe shpërthime rreth çmimet e naftës dhe rafineria e industrive, kjo çoi në përdorimin e gjerë e fyerjes asbestit në gjëra të tilla si tubacione, kaldaja, tanket, exchangers ngrohjes, furrat , pompa, etj driers Produktet Azbesti nuk janë të dëmshme në shtetin e tyre të zakonshme i patronditur. Megjithatë, me kalimin e kohës dhe të përdorimit, materiale që përmbajnë asbest mund të dëmtojnë në pikën ku fibrave asbest merrni lëshuar në ajër. Kjo vë në rrezik ekstrem punësuar si këto fibrave mund të jetë thithur dhe ngulitur në membranat që mushkëri linjë. Me kalimin e kohës, kjo mund të rezultojë në sëmundje të tilla si Mesothelioma. Një karakteristikë fatkeqe e Mesothelioma është se simptomat nuk zakonisht të dukshme deri më 20 deri në 30 vjet pas infektimit fillestar. Kjo do të thotë se shumë vite prapa, kur ekspozimi i asbest ishte ende përdoret lirisht është vetëm tani kanë filluar të hyjnë në fuqi. Sot, rreziku në Oklahoma për ekspozim asbest ekziston edhe në stacionet e energjisë, fabrika letre, vende të ndryshme të punës dhe bimët prodhuese, dhe madje edhe me ndërtesa të vjetra e shkollës (tepricë asbest në Universitetin e Oklahoma është raportuar në vitin 2004.) Mesothelioma viktima Oklahoma nga 1980 deri në vitin 2000 numri i rreth 300, me shumicën e viktimave bazuar në Tulsa dhe Oklahoma City. Oklahoma renditet e 31 në drejtim të rasteve Mesothelioma. Ka qenë një numër i profilit të padive të lartë Oklahoma Mesothelioma parashtrohen në dekadën e fundit. Si pasojë, shtetit të Oklahomës ka vendosur rregulla për të zvogëluar rrezikun e ekspozimit asbest. Edhe pse shteti favorizon kryesisht viktimave, vendbanimet monetare në Oklahoma besohet të jetë më e ulët se ajo e shumë shtete të tjera. Për këtë arsye, shumë ekspertë juridik sugjerojnë se viktimat e Mesothelioma duhet të konsiderojë paraqitjen e padive jashtë shtetit. Nëse ju keni qenë të diagnostikuar me sëmundje dhe duan të paraqesë një padi Mesothelioma Oklahoma, është e rëndësishme që ju të parë të konsultohet me një avokat me përvojë, reputacion të lartë në raste të lidhura me asbest. Avokati juaj duhet të jetë në gjendje t'u japë më shumë detaje në lidhje me procesin e procesit gjyqësor dhe drejtimin e duhur të veprimit për të marrë në rastin tuaj të veçantë.

0 Komento edhe ti:

Post a Comment

You4Dating.com | Rtk Live | Albasoul Mp3 | Tv dhe Radio | Lajme dhe info