17/10/2009

Common Mesothelioma Terminology

Common Mesothelioma Terminology Mesothelioma është një formë e kancerit që është e lidhur shpesh me ekspozimit të fibrave asbest në ajër. Emri i thjeshtë Mesothelioma duhet të jetë një tregues se ka shumë fjali në këtë fushë që shkojnë përtej anglisht bazë. Në këtë artikull, ne do të hedhë dritë mbi këto terma. Mesothelioma Mesothelioma është i rrallë, por forma vicioz të kancerit. Ajo është gjetur në rreshtim që kalon nëpër gjoks dhe bark zonën e trupit. Ky rreshtim krijon një sipërfaqe lubrifikuar midis organeve të tilla si zemrën dhe mushkëritë. Mesothelioma është një rritje kanceroze brenda rreshtim. Biomarker Testet e gjakut janë përdorur shpesh si një mjet diagnostik kur të vlerësohet nëse një pacient ka kancer. Në qoftë se disa substanca të shfaqet, biomarkers quajtur, atëherë prania e kancerit mund të nxirret. Çdo mjek duke ju dhënë një provë gjaku kërkoni për biomarkers e Mesothelioma duhet të ashpër në pyetje. Ndryshe nga kanceret e tjera, Mesothelioma ka biomarkers. Thoracoscopy Ky term është një kafshatë, por i referohet një provë shumë e rëndësishme diagnostikuese kur Mesothelioma është duke u konsideruar. Testi përfshin futje e një tub i hollë ndezur, Thoracoscopy, në zonën e kraharorit. Mjeku mund të lëvizë tub rreth për të shqyrtuar gjendjen e organeve dhe rreshtim në gjoks dhe bark zonë. Kjo është shpesh si tumoret dhe rritje anormale janë identifikuar. Latente Mesothelioma shpesh shkaktohet nga ekspozimi ndaj asbest. Problemi me kancer është se ka një periudhë e gjatë latente. Latente thjesht i referohet kohë ajo merr nga ekspozimi asbest për zhvillimin e kancerit. Me Mesothelioma, periudhën latente mund të jetë 40 vjet ose më shumë. Extrapleural Pneumonectomy Kjo fraza i referohet një procedurë shumë agresive kirurgjike ndërmarrë kur pacientët janë të mirë së bashku me Mesothelioma. Kirurgji përfshin heqjen e zonave kanceroze, duke përfshirë, por pa u kufizuar në, të gjithë të mushkërive, membrana që mbulon zemrën, pjesë e diafragmë dhe madje edhe pjesë të rreshtim së gjoksit. Natyrisht, më lart paraqet një mostër të vogël të terminologjisë ju do të kandidojë në në fushën e Mesothelioma. Duhet ju apo dikush afër për ju të diagnostikuar me këtë kancer, merrni kohë për të mësuar terminologjinë në këtë fushë. Ajo do të marrë vendime tuaj trajtim të qartë.

0 Komento edhe ti:

Post a Comment

You4Dating.com | Rtk Live | Albasoul Mp3 | Tv dhe Radio | Lajme dhe info