17/10/2009

Getting a Grasp on Lung Cancer

Marrë një zotërim të mushkërive Kanceri Duke qenë të diagnostikuar me kancer, ndonjë kancer, është gjëja e fundit që dikush dëshiron. Kanceri i mushkërive është një formë mjaft të zakonshme të kancerit dhe jo vetëm për duhanpirësit. Në këtë artikull, të bëjmë një vështrim në bazat e kësaj sëmundjeje Kanceri i mushkërive është rezultat i mutacionit të ADN-së. ADN-ja kodi në qelizat tona që përcakton karakteristikat tona fizike. Kur ndarë qelizat tona, ata marrin një kopje të saktë të ADN-së tonë çdo herë. Ndonjëherë, megjithatë, kjo ndarje nuk shkon pa probleme dhe ADN-së është i komprometuar. Kjo është e njohur si një mutacion. Hulumtim mjekësor ka zbuluar se merr mutacione të shumta për të krijuar qeliza të kancerit të mushkërive. Kanceri i mushkërive vjen me shumë variacione, por gjithmonë është i klasifikuar si kanceri primar ose sekondar. What does this mean? Well, përcaktim parësor është mjaft e lehtë për t'u kuptuar. Kjo thjesht do të thotë se qelizat kanceroze janë krijuar në mushkëritë dhe kanë metastasized atje. Versioni i mesëm është quajtur shpesh "pa fat" Kanceri, sepse problemi nuk ka filluar në mushkëritë, por ka hapur rrugën e saj për të mushkërive nga disa pjesë të tjera të trupit ku kanceri ekziston. Në të vërtetë, një nga çështjet më të mëdha me kancer ndonjëherë është thjesht duke u përpjekur për të gjetur vendndodhjen origjinale. Kanceri i mushkërive është forma e tretë më e zakonshme e kancerit, por vrasësi më i madh. Ajo është përgjegjëse për rreth 15 për qind të të gjitha diagnozat kanceri çdo vit, por vret përqindje më e madhe e njerëzve [29 për qind] të gjithë kancereve. Nëse ka ndonjë lajm i mirë për këtë kancer, kjo është fakt merr një kohë të gjatë për të manifestuar. Kjo do të thotë mosha mesatare e një personi i cili është diagnostikuar është vetëm nën 70. Ka një sërë shkaqesh, kur është fjala për kancer të mushkërive. Pirja e duhanit është e qartë numër një faktor dhe qindra e mijëra njerëz vdesin çdo vit nga pirja e duhanit problemet e lidhura. Kjo u tha, ekspozimi ndaj lëndëve të tilla si të radonit, asbestit dhe tymi i dorës së dytë mund të jetë problematik. Mjerisht, disa raste janë të destinuara të bëhet thjesht si një çështje e gjenetikë. Si me format më të kancerit, kyçe me kancer të mushkërive është për të marrë një diagnozë të hershme. Ajo do të jetë një diagnozë frikshme, por të gjithë nuk është e humbur dhënë avancime të mjekësisë.

0 Komento edhe ti:

Post a Comment

You4Dating.com | Rtk Live | Albasoul Mp3 | Tv dhe Radio | Lajme dhe info