17/10/2009

Mesothelioma - The Tests Used For Diagnosis

Mesothelioma - Teste te perdorura Për Diagnostifikimi Kanceri është një fjalë që do të trembë edhe bravest e folks. Mesothelioma është një formë e kancerit që është e lidhur me ekspozimin asbestit dhe është, për fat të mirë, në mënyrë të drejtë të rralla. Në këtë artikull, të bëjmë një vështrim në teste përdoren për diagnostifikim të. E nëse nuk ju pëlqen leximi Grey's Anatomy, ju ndoshta nuk janë të vetëdijshëm për rëndësinë e emrit të këtij kanceri. Mesothelioma i referohet një kancer të Mesothelium. Huh? Mesothelium është një rreshtim që rrethon gjoks dhe bark dëmtimit të dhëmbëve, si dhe organet. Nuk është një lubrifikues në rreshtim që lejon organeve të lëvizin pa lëndime. Mesothelioma është një rritje kanceroze në këtë rreshtim. Testimi për Mesothelioma është mjaft e vështirë. Kancer mund të marrë 15-40 vjet për të manifestuar pas ekspozimit ndaj asbest. Test paraprak është asgjë më shumë se gjoks x-ray të merrni me kontroll tuaj vjetor. X-ray mund të zbulojnë rritje parregullt. Ajo rrallë përfundimisht tregon Mesothelioma, por nuk jep një mjek kokat lart që hetime të mëtejshme janë të nevojshme. Testi tjetër përdoret për diagnozë kusht është një provë Citologjia. Kjo është bërë duke marrë nga fluide në rreshtim Mesothelium. Është pastaj analizën në një laborator në një përpjekje për të përcaktuar nëse ndonjë qelizat malinje janë të pranishëm. Ky test ka filluar të përdoret më pak shpesh nga mjekët. Pse? Kjo është tejet i pasaktë! Tani, ne fillojmë duke arritur në testet serioze. Parë është njohur si një biopsi gjilpërë. Në këtë provë, një gjilpërë do të futet në atë që duket të jetë zonë e shqetësim. Një sasi e vogël e materialit është larguar dhe më pas dërgohen në laborator për analizë. Kjo është një provë e drejtpërdrejtë të zonës në fjalë dhe zakonisht tregon përfundimisht se çfarë po ndodh. Në qoftë se zona në fjalë nuk është në dispozicion për një gjilpërë, biopsi mund të bëhet si një kirurgji të plotë, ku zona është e hapur dhe një mostër merret. Një e njerëzve gjërat vazhdimisht ankohen për kur është fjala për diagnoza e kancerit është mungesa e një përgjigje definitive. Çdo provë sugjeron diçka, por pak definitivisht tregojnë asgjë. Zhgënjim njëjta vlen për Mesothelioma. Deri keni bërë biopsi, ju nuk do të me të vërtetë e di nëse ju e keni këtë formë të kancerit.

0 Komento edhe ti:

Post a Comment

You4Dating.com | Rtk Live | Albasoul Mp3 | Tv dhe Radio | Lajme dhe info