17/10/2009

The Pros and Cons of Asbestos Encapsulation

Pro dhe kundër të Encapsulation Azbesti Asbest është ndaluar në shumë forma që fund të viteve 1980, por sigurisht jo të gjithë prej tyre. Një çështje e madhe ka qenë se çfarë duhet të bëni për asbest se ende është e pranishme në strukturat. Shkarkimi është i çrregullt dhe potencialisht të rrezikshme, kështu që një proces i njohur si encapsulation është bërë popullore. Në këtë artikull, të bëjmë një vështrim të mirat dhe të këqijat e saj. Asbest është një material të jashtëzakonshme në fuqi zjarri rezistent dhe shumë rezistent ndaj nxehtësisë. Si rezultat i kësaj, ajo bën një izolant të madh dhe pushim zjarri në strukturat. Për këtë arsye, ajo është përdorur shumë në mënyrën e të gjitha strukturave fillim veçanërisht në Luftën e Dytë Botërore. Sigurisht, kjo ishte para asbest u gjet të shkaktojë probleme të mëdha shëndetësore duke përfshirë lloje të shumta të kancerit. Asbest është përdorur rrallë në materialet e ndërtimit më. Ky është lajm i mirë për ndërtimet e reja, por çfarë lidhje me strukturat e vjetra? Shumë ende kanë asbest në to. Shkarkimi është i shtrenjtë dhe të çrregullt, kështu që shumë pronarë tani shkoj me proceset encapsulation. Si emri sugjeron, fushat e asbestit janë encapsulated me një material i guximshëm. Kjo e mban çdo asbest të bëhet ajrore dhe duke shkaktuar një mori problemesh shëndetësore. Përfitimet kryesore të encapsulation janë lehtësisht të dukshme. Së pari, materiali ofendim asbest mbetet në vend dhe fibrave të rrezikshme nuk janë nisur deri gjatë procesit të shkatërrimit. Së dyti, rezistente ndaj zjarrit përfitimet e asbestit të mbetet në vend që materiali është ende në ndërtim. Së treti, kostoja e encapsulating është pothuajse gjithmonë shumë më lirë sesa largimin e materialit. What about cons? Ka të vërtetë nuk janë shumë. Çështja më e shpeshtë që lind është ekspozimi i hutuar. Nëse një ndërtesë është dëmtuar në një tërmet, uragan apo fatkeqësi të tjera natyrore, asbest mund të ekspozohen dhe të krijojnë një situatë të rrezikshme. Njëjta gjë vlen për një zjarr të madh ku zjarrfikësit janë prerja larg pjesë të ndërtesës, pa e kuptuar se ata janë të infektuara me asbest. Gjitha dhe të gjithë, ka bërë të gjitha encapsulation bujë këto ditë me rrezikun e ekspozimit asbest. Rezultatet afat-shkurtër të duket pozitive dhe e vetme është një çështje e parë nëse procesi i mban deri me kalimin e kohës, për të përcaktuar nëse kjo është në fund një zgjidhje për asbest "e vjetër" problem.

0 Komento edhe ti:

Post a Comment

You4Dating.com | Rtk Live | Albasoul Mp3 | Tv dhe Radio | Lajme dhe info