17/10/2009

Mesothelioma Treatment

Mesothelioma Treatment Mesothelioma është një lloj kanceri i cili zakonisht është vdekjeprurës, por ende mund të trajtohet në mënyrë që jeta e pacientit do të zgjatet. Procedurat e ndryshme për një trajtim Mesothelioma do të varet nga faktorë të ndryshëm. Këta faktorë janë vendndodhjen e kancerit, mosha dhe gjendja shëndetësore e pacientit, dhe faza e kancerit. Një duhet të mbajnë parasysh se nuk ka shërim për Mesothelioma. Nuk mund vetëm të jetë shërim për këtë lloj të kancerit në qoftë se operacioni mund të hiqni pjesën e prekur. Kimioterapia, kirurgjia, rrezatimi dhe terapia janë procedurat e zakonshme të trajtimit për pacientët e Mesothelioma. Një kombinim i tha se metodat mund të përdoret si trajtim për këtë lloj kanceri. Një metodë e cila mund të përdoret si trajtim Mesothelioma është operacioni. Kirurgjisë kërkon heqjen e gjoksit apo rreshtim bark gjithë së bashku me disa prej indeve përreth. Në qoftë se lloji i kancerit është Mesothelioma pleural, të mushkërive të prekur duhet të hiqet nëpërmjet pheumonectomy. Ky operacion mund të kërkojë heqjen e një pjese diafragmë ose muskujve që ndihmon në procesin e frymëmarrjes. Përveç tha metodë, radiotherapy ose terapia rrezatimi mund të përdoret si trajtim. Kjo metodë përdor rrezet e lartë të energjisë të cilat janë mjaft të forta për të shkatërruar qelizat kancerogjene malinje si dhe tkurren tumoret që janë zhvilluar tashmë. Rrezatimi terapi mund të bëhet ose nëpërmjet rrezatimit të brendshme ose të jashtme. Fundit përdor një makinë në mënyrë që ajo do të jetë në gjendje të rrezatojë në qelizat e kancerit. Radiotherapy të Brendshme, në anën tjetër, përdor tuba hollë plastike në mënyrë që ajo do të jetë në gjendje të rrezatojë në zonën ku qelizat e kancerit mund të gjendet. Përveç radiotherapy dhe kirurgji, kimioterapi mund gjithashtu të përdoret në mënyrë që qelizat kanceroze në trupin e gjithë janë shkatërruar. Qelizat kanceroze janë vrarë plotë përdorimi i drogës anticancer të cilat janë injektuar në venë pacientit. Kjo metodë është punësuar zakonisht nga mjekët në mënyrë që ata do të jenë në gjendje të lehtësojë simptomat përjetuar nga pacienti. Kemioterapia mund gjithashtu të shfrytëzohen si trajtim Mesothelioma në mënyrë të kontrolluar dhimbjen e cila është duke u ndjerë nga pacienti.

0 Komento edhe ti:

Post a Comment

You4Dating.com | Rtk Live | Albasoul Mp3 | Tv dhe Radio | Lajme dhe info