17/10/2009

Freeing Your Home From Asbestos

Lirimi Your Home From Azbesti Asbest, një mineral që silikat përdoren herë greke, është një izolant shkëlqyer dhe një shkak i Mesothelioma, kancerin e mushkërive, dhe asbestozë. Njerëzit në fund të 1800s zbuluar përfitimet e asbest: rezistent ndaj nxehtësisë, produkte kimike, dhe energjisë elektrike; forca elastik dhe thithjen shëndoshë. Megjithatë, nuk ishte deri në 1980 që njerëzit filluan të njohin efektet e dëmshme e asbestit. Për shkak të tij turma të përfitimeve dhe përdor, asbest mund të jetë fshehur në një numër vendesh rreth shtëpisë tuaj. Kjo do të thotë se ju dhe njerëzit që dashuria mund të jetë duke u helmuar me vendin tuaj për strehim, strehë tuaj. Prandaj, kjo është një ide e mirë për të kontrolluar shtëpinë tuaj për materialet që përmbajnë asbest-në qoftë se ajo u ndërtua para dhe deri në vitet 1980. Një lloj e asbestit, i quajtur chrysotile, është i pranishëm në disa gjëra të përdorur shpesh në ndërtim për banim. Chrysotile ka qenë i njohur për të banojnë në zë, izolimin termik tub, kompleksi të përbashkët, për mbulim, në krye kundër, pllaka dysheme vinyl, dhe mur anësor. Në thelb, në qoftë se shtëpia juaj ka qenë ndërtuar para se të kemi njohur pasojat e tmerrshme e asbestit, ju mund të rrethuar nga kanserogjen. Për fat të keq, nuk ka asnjë mënyrë për ju për të zbuluar asbest duke shqyrtuar materiale të dyshimta. Ju duhet ose të punësojë një inspektor profesional asbest të vijë në shtëpinë tuaj, apo me kujdes prerë nga mostra për të dërguar në një laborator për testim asbest. Për të shkurtuar një mostër e asbestit, ju duhet të bëni të sigurtë që ju nuk e thith çdo të fibrave mikroskopike që të ndërpresë dhe noton në ajër. Ajo është frymë në këto fibrave që krijon dëme të tilla për mushkëritë tuaja. Për të duhur dhe të sigurtë ulur mostrat, veshin një maskë dhe veshje mbrojtëse. Spray një përzierje e ujit dhe pastrues në substancë e dyshimtë, prerë një sasi të vogël, vendosni atë në një enë të sigurt, hermetik, dhe dërgoni atë në një laborator të licencuar testimin asbest. Nëse ju bëni me të vërtetë kanë asbest në shtëpinë tuaj, ajo mund të jetë një ide e mirë për të marrë atë. Ndonjëherë, ju mund të jetë në gjendje të largohen nga asbest shtëpi për aq kohë sa ajo nuk është përkeqësuar dhe përhapjen e grimcave të padukshme saj carcinogenic nëpërmjet ajrit. Ju mund ose të zgjidhni për të riparuar ose hiqni asbest. Riparimi është zakonisht më e lirë se sa heqje sepse asbest trajtohet me një sealant apo mbështjellur me një mbulesë mbrojtëse për ta mbajtur atë nga lëshimi i fibrave tij vdekjeprurëse. Heqjen totale është zakonisht më e shtrenjtë se riparim, por ai nuk ofron siguri mentale që ajo është zhdukur plotësisht.

0 Komento edhe ti:

Post a Comment

You4Dating.com | Rtk Live | Albasoul Mp3 | Tv dhe Radio | Lajme dhe info