17/10/2009

Notable People Who Have Died From Mesothelioma and Those Still Fighting For a Cure

Njerëzit të shquara që kanë vdekur nga Mesothelioma dhe atyre që ende janë duke luftuar për një kurë Nuk ka asnjë mënyrë e lehtë për të përballuar me Mesothelioma. Edhe para se të diagnozës, sëmundja është e pamohueshme shkatërruese. Sikur sëmundje në vetvete nuk është e keqe e mjaftueshme, ajo shpesh shfaqet në krye të asbestozë dhe asbestit sëmundjeve të tjera të ngjashme. Çdo burrë apo grua që jetojnë me sëmundje duhet të drejtë të konsiderohet si një hero. Por edhe në mesin e këtij grupi, disa qëndrojnë jashtë si pionierë. Disa të luftuar për të drejtat e punëtorëve dëmtuar nga kompanitë që vendos fitimet mbi jetën e njeriut, duke kërkuar zgjerimin e vijës së tyre në fund duke u fshehur ekspozimit asbest mund të ketë dëme për shëndetin. Të tjerët janë të ndihmuar njerëzit të mbijetojnë dhe të jetojnë të lumtur jetën e një jetë e mundur përmes kampe verore për fëmijë dhe grupe përkrahje. Shumë prej tyre janë duke kërkuar për trajtime Mesothelioma dhe një kurë, testimin kufijtë e jetës ka jetuar me sëmundje. Ky artikull është i dedikuar të gjithë atyre që frymëzojnë dhe të gjithë ata që kërkojnë trajtime të reja dhe më të mirë Mesothelioma. Shkatërrues Disease Shenjat e para mund të duket i padëmshëm, asgjë më shumë keq se një kollë dhe gulçim. Por me kalimin e kohës, një dhimbje të pakëndshme dhe presioni do të zhvillojë në gjoks, duke çuar në komplikacione të mëtejshme që të kthehet përfundimisht fatale. Këto simptome mund të duket si një sëmundje të mushkërive, por janë në fakt rezultat i Mesothelioma peritoneal, një lloj i kancerit të tumoreve të cilit rriten në mesothelium, rreshtim rreth organeve vitale. Peritoneal ndodh në mesothelium përreth mushkëritë, deri tani më të zakonshme. Deri tani, mundësitë e trajtimit të kësaj sëmundjeje janë shumë të kufizuara. Droga ka vetëm një efekt të vogël dhe nuk mund shërim atë. Operacionet kanë qenë më të suksesshme, por mesothelium mund të jetë e vështirë për të arritur dhe mund të jetë e vështirë për të përcaktuar nëse të gjitha tumoret janë hequr. Edhe nëse të gjithë janë të excised sukses, kanceri mund të kthehen ende, e infektimit të pjesë të tjera të trupit dhe përhapje të mëtejshme. Por ka shpresë, siç është dëshmuar nga ata që jetojnë me sëmundjen. Mesothelioma trajtim mund të punojnë, zgjatja jetën dhe rritjen e kohë të çmuar. Luftëtar i fortë: Steven Jay Gould Në korrik 1982, Paleontologu i shquar dhe me zemër të hapur civile avokat, Steven Jay Gould u diagnostikua me Mesothelioma e rreshtim stomak dhe dhënë tetë muaj për të jetuar. Por Z. Gould refuzoi të pranojë dënimin terminali dhe në vend filloi të shkruajë një kolonë me titull "Mediana A nuk Mesazh." Ai vuri në dukje se tetë muaj ishte vetëm një mesatare, jetëgjatësi prej 50% të pacientëve pas diagnozës. Trajtimi mund të bëjë që numri i ndryshojnë, argumentoi ai. Përcaktimi, mosha, dhe zbulimin e hershëm do të jenë faktorë. Ai mund të jetojnë më gjatë - shumë më shumë - shumë se tetë muaj mjeku i tij fillimisht kishte dhënë atij. Në fund të fundit, Z. Gould ishte e saktë. Nëpërmjet një regjim trajtim agresive Mesothelioma, ai ishte në gjendje për të përzënë kancerit mbrapa. Kolonën e tij u bë gjithashtu një burim shprese për shumë nënshtruar trajtimit të kancerit. Z. Gould në fund të fundit ka jetuar edhe 20 vjet para se në fund kalon larg si rezultat i adenocarcenoma metastatic të mushkërive. Kancerit të mushkërive kishte përhapur të trurit të tij, duke u bërë përfundimisht terminali. Ai vdiq më 20 maj, 2002 dhe shkaku i vdekjes ishte krejtësisht i palidhur me Mesothelioma. Paul Kraus: Jo Mjekimi, por një vullnet të fortë Lindur në Austri, z. Kraus emigruar në Australi ndërkohë që shumë të rinj. Ai mori një punë fabrika e prerjes fletëve asbest, duke i ekspozuar veten të fibrave të rrezikshme gjatë një periudhe prej vitesh. Ai u diagnostikua me Mesothelioma peritoneal në vitin 1997 dhe dhënë tetë muaj për të jetuar. Por Z. Knaus nuk ka pranuar afat të shkurtër. Por, as ai pranoni mundësitë e trajtimit: kirurgji, kimioterapi, dhe rrezatimit. Ai kishte frikë se do thjesht ndikojnë cilësinë e kohës së tij të mbetur pa shtuar në mënyrë të konsiderueshme në numrin e ditëve që kishte mbetur. Z. Kraus mohoi trajtim mjekësor konvencional dhe në vend tij filloi regjimi i përbërë nga vitamina të shumta, mjekësisë tradicionale kineze, dhe një dietë të rreptë. Z. Kraus vazhdon regjimi i tij për këtë ditë dhe gëzon një jetë të mirë me shenja kryesore e sëmundjes së tij. Ai ka shkruar disa libra, duke përfshirë një bazuar në përvojat e tij që kanë të bëjnë me kancerin. Në luftën Edhe pse z. Kraus nuk zgjodhi që të ketë trajtim mjekësor konvencional, ai rishikuar të gjitha mundësitë e tij. Z. Gould është duke jetuar një kohë, falë jetë të lumtur në kujdesin lifesaving me rrezatim, kirurgji, dhe kimioterapi. Nëse ju dyshoni se ju mund të keni Mesothelioma, trajtimi duhet të jetë i detyrueshëm - jo opsionale - përveq nëse jeni të sigurtë që e kuptoni rreziqet. A nuk do të vonojnë, pyesni një mjek për trajtim Mesothelioma parë dhe të bëjnë zgjedhje më vonë.

0 Komento edhe ti:

Post a Comment

You4Dating.com | Rtk Live | Albasoul Mp3 | Tv dhe Radio | Lajme dhe info