17/10/2009

Member of the Asbestos Family

Anëtar i Azbesti Family Asbest është një mineral carcinogenic që është përdorur për shekuj para popullit të zbuluar se kjo shkakton një mori e sëmundjeve vdekjeprurëse të mushkërive, duke përfshirë edhe kancerin e mushkërive, Mesothelioma, dhe asbestozë. Megjithatë, asbest është një izolant të mrekullueshme e gjithçka prej të nxehtit të shëndosha, kështu që është përdorur gjerësisht në shtëpinë e ndërtimit deri tek 1980. Edhe pse shumë njerëz mund të asbest shok me një helmuese, i bërë nga njeri kimike, ajo është në të vërtetë nga një familje natyrisht ndodh e mineraleve. Actinolite. Asbest Actinolite duket si të bardha, gri, kafe, jeshile, dhe hije të ngjyrës në mes. Actinolite u marketed shpesh si "Zonolite" dhe përdoret për vermiculite, beton, izolimin, dhe fireproofing. Edhe pse actinolite është me të vërtetë një formë carcinogenic e asbestit, ka lloje e asbestit nonfibrous actinolite që nuk janë të dëmshme. Amosite. Asbest Amosite quhet asbest ngjyrë kafe, për shkak të saj gri me ngjyrë kafe, apo Grunerite. Përdoret për copë çarafësh çimentos dhe izolimin e tubacioneve, amosite karakterizohet nga karakterin e saj drejt brishtë. Në kulmin e popullaritetit asbestit ', ishte në të vërtetë amosite formën e dytë më e përdorur zakonisht e minerale. Minuar në Afrikën e Jugut, shumë punëtorë e minave kanë rënë i sëmurë për të amosite sepse është forma e dytë më e rrezikshme e asbestit. Anthophyllite. Për fat të mirë, anthophyllite nuk ishte një lloj të përbashkët komerciale ose industriale e asbestit, edhe pse ajo është përdorur ndonjëherë si një përbërës në vermiculite bujqësore. Anthophyllite është i verdhë në pamjen dhe mund të gjenden jo vetëm kur është i minuar asbest zakonisht, por edhe me mina talk. Kryesore të shkaktuara nga sëmundje lloji anthophyllite e asbestit është Mesothelioma. Chrysotile. Asbest Chrysotile është duart poshtë asbest më i zakonshëm që përdoret, kontabilitet për rreth 95% e produkteve asbest. Për shkak se ajo është e tillë një izolant të mirë dhe ka forcë të madhe elastik, chrysotile është pjellor në ndërtim. Chrysotile asbest mund të shihet në ndonjë gjë nga çimento në pads frenave. Gjithashtu i njohur si asbest të bardhë, ka tani disa kompani të cilat janë shfrytëzuar "sigurt" chrysotile nga Veshje fibrave në resins ose substancave të tjera të pavendosur që nuk lejojnë ata të dalin jashtë dhe të marrin thithur. Crocidolite. Asbest Crocidolite konsiderohet si lloji më vdekjeprurës i kanserogjen. Quajtur edhe asbest blu, crocidolite gjendet në Afrikë, Australi, dhe disa pjesë të Amerikës së Jugut. Si anthophyllite, crocidolite nuk ishte një tip popullor komerciale e asbestit, kontabilitet për vetëm rreth 4% e produkteve asbest. Kjo është për shkak se ajo nuk është gati si i qëndrueshëm ndaj nxehtësisë si chrysotile. Kështu, crocidolite ishte më shpesh vetëm shtuar në çimento. Tremolite. Tremolite është një lloj vdekjeprurës jashtëzakonisht e asbestit. Ajo është gjetur shpesh në fushat që kanë edhe talk, si anthophyllite. Tremolite ka qenë zbuluar kohët e fundit në disa lodra për fëmijë. Prapa kur asbest ishte më popullor, dhe të panjohura të shkaktojë kancer, tremolite u shtua në disa raste për vermiculite. Për shkak të lidhjes së saj të ngushtë me talk, tremolite ka qenë gjithashtu gjetur në pluhur i hedh talk.

0 Komento edhe ti:

Post a Comment

You4Dating.com | Rtk Live | Albasoul Mp3 | Tv dhe Radio | Lajme dhe info