17/10/2009

Treating Mesothelioma - An Overview

Trajtimi Mesothelioma - An Overview Mesothelioma është një kancer të shkaktuara në mënyrë specifike nga inhaling fibrave asbest. Edhe pse frymë në fijor asbest mund të shkaktojnë edhe kancer të mushkërive, Mesothelioma është i ndryshëm nga kanceri në mushkëri në atë që ndikon rreshtim të mushkërive në vend se të mushkërive si një e tërë. Mesothelioma është një sëmundje që shkakton rreth 2,000-3,000 raste të reja të kancerit çdo vit. Ky artikull do të japë një pasqyrë të shkurtër të Mesothelioma para diskutimin e disa alternativa të trajtimit mjekësor. Asbest vetvete nuk është i keq. Njerëzit vuajnë nga dëmtime të mushkërive dhe kancerit nga asbest kur prishet përveç materialit, dërgimi grimcat mikroskopike fijor në ajër. Prandaj, është e mundur për të jetuar në shtëpinë e strukturuar me asbest ndonjëherë pa frymë në substancë toksike. Është shumë shpesh shihet në njerëz të cilët kanë punuar drejtpërdrejt me asbest, të tilla si e minierave dhe të ndërtimit, sepse këto dy aktivitete te promovuar thyerje dhe përhapjen e fibrave asbestit në ajër. Ndërsa njerëzit në frymën unknowingly fibrave asbest, copa shtëpizë veten në mushkëritë-ndonjëherë duke u mbërthyer tërësisht në mushkëri dhe i pazëvendësueshëm. Për shkak të kësaj, pesë mbijetesën vitit normën e kësaj sëmundje të tmerrshme rri pezull në rreth 10%. Ka dy lloje të Mesothelioma. Pleural Mesothelioma fillon në rreshtim jashtme të mushkërive dhe zgavrën gjoks, por është lloji më të zakonshme të Mesothelioma në rreth 70% e sufferers Mesothelioma ka version pleural. Lloji rreshtim më pak e zakonshme e kancerit të mushkërive është Mesothelioma peritoneal, e cila fillon në rreshtim të barkut. Ka një sërë opsionesh për trajtim në dispozicion Mesothelioma bazuar në fazën kur ai është zbuluar, mosha e pacientit, vendndodhjen e sëmundjes, si tani ajo është e përhapur, etj tri lloje më pjellor e trajtimit përfshijnë trajtimin e kancerit të rregullt : kirurgji, kimioterapi, dhe rrezatuese. Është tipike që të kombinohen të paktën dy nga këto metoda përballjen Mesothelioma. Ndërsa mjekët e kuptojnë këtë lloj kanceri më shumë dhe më shumë, disa lloje të reja të trajtimit janë zhvilluar. Kjo përfshin anti-drogë angiogenesis. Ndryshe nga kimioterapia, anti-drogë në mënyrë specifike të synuar angiogenesis tumoreve kanceroze, në vend se të dy vrasje dhe noncancerous qelizat kanceroze. Një tjetër opsion është immunotherapy, e cila rrit vetë sistemin imunitar të trupit më të mirë të luftuar sëmundjen. Terapi Photodynamic dhe terapi gjenit janë dy mënyra të tjera që përdoren për të trajtuar Mesothelioma. Ka gjithashtu një numër të ilaçeve pazakonta dhe alternativa që mund të jenë efektive në shërimin e Mesothelioma. Megjithatë, siç e përmenda më parë, trajtim për këtë kancer nuk ka provuar të jetë tepër i suksesshëm, kryesisht për shkak se është e vështirë për të zbuluar kancerin e deri ajo është tepër vonë.

0 Komento edhe ti:

Post a Comment

You4Dating.com | Rtk Live | Albasoul Mp3 | Tv dhe Radio | Lajme dhe info