17/10/2009

Understanding Lung Cancer

Kuptimi i mushkërive Kanceri Kanceri është një sëmundje e përshkroi si rritjen e qelizave të pakontrollueshme. Kanceri i mushkërive ndodh kur qelizat në një të mushkërive ose të dy mushkëritë janë të shpejtë në rritje me një normë të pakontrolluara. Në vend të zhvillimit të mushkërive në inde të shëndetshme dhe normale, këto qeliza të vazhdojë të rritet dhe të formojnë gunga apo masa të quajtur tumorit. Këto tumore të ndërhyjë me funksionimin kryesor i mushkërive. Në përgjithësi, funksionet e mushkërive, duke siguruar oxygenated gjakut të shpërndahen për të trupit. Në qoftë se ka një tumor që është penguar rrjedhjen e gjakut, atëherë mund të ketë ndërhyrje në funksionimin normal të mushkërive. Për tumoreve që dëshmon rritje të kufizuar, zakonisht, ajo konsiderohet si tumore beninje. Kur tumoreve malinje përhapet në pjesët e tjera të trupit, ajo është tashmë konsiderohet si një situatë e rrezikshme, sepse tumoret pushtuar pjesët tjera të trupit dhe shkatërron indet e tjera të shëndetshme. Kjo gjendje quhet si metastazë. Kur kjo ndodh kusht, ajo bëhet më e vështirë për të trajtuar. Nëse kanceri origjinën në mushkëritë, kjo quhet primare. Nga ana tjetër, në qoftë se kancerit origjinën në pjesë të tjera të trupit, por ka metastasized të mushkërive, ajo quhet e mesme. Këto dy lloje të konsiderohen kancereve të ndryshme në diagnostikuese dhe perspektivat trajtim. Kanceri i mushkërive është diagnostikuar zakonisht ndër të rriturit më të vjetra, sepse ky kancer zhvillohet gjatë një periudhe të gjatë kohore. Kanceri i mushkërive ka dy lloje të bazuar në paraqitjen e qelizave të kancerit "në mikroskop. Këto dy klasifikime janë jo të vogla qelizave të kancerit të mushkërive e cila është përgjegjëse për 80% të të gjitha kancerit të mushkërive dhe të vogla qelizave të kancerit të mushkërive e cila është përgjegjëse për 20% e mbetur e kancereve të mushkërive. Jo-vogël qeliza të kancerit të mushkërive mund të ndahen në katër klasifikime me opsionet e trajtimit të ndryshme. Këto janë adenocarcinoma, tumor kanzeroz broncheoalveolar, tumor kanzeroz madh qelizor undifferentiated, dhe tumor kanzeroz squamous qelizë. Në anën tjetër, qeliza e kancerit të mushkërive të vogla është i karakterizuar nga qeliza të vogla që janë shumëzuar shumë shpejt dhe në formë tumoreve të mëdha që udhëtojnë në të gjithë trupin. Në përgjithësi, pothuajse të gjitha rastet e kancerit të mushkërive janë të qelizave të vogla për shkak të pirjes së duhanit. Në vend të duhanit, përfshirë veten në një mënyrë jetese aktive. A ushtrime të rregullta ose vizitoni palestër shpesh.

0 Komento edhe ti:

Post a Comment

You4Dating.com | Rtk Live | Albasoul Mp3 | Tv dhe Radio | Lajme dhe info