17/10/2009

What is Your Exposure Risk to Asbestos?

Çfarë është Rrezik juaj Ekspozimi ndaj Azbesti? Asbest ka qenë nën sulmin si një material në produkte të ndryshme që nga viti 1970. Kjo nuk do të thotë se ai ka qenë zhdukur nga shtëpitë, produktet dhe vendeve të punës. Kjo ende nuk ekziston akoma, që do të thotë që ju duhet për të vlerësuar rrezikun për ekspozimin dhe rezultatet e tmerrshme shëndetësor që mund të ndodhë. Asbest është në fakt një material mjaft të mahnitshme. Kjo formë është fijor e një numri të mineraleve dhe ka një veçori mahnitëse. Kjo është natyrisht zjarri rezistente. Në fakt, që është pak e një shfaqje. Kjo është ndoshta më e vetme rezistente ndaj zjarrit ndodhin fibër natyrale në botë. Duke pasur parasysh këtë veçori, ajo ka qenë përdorur në produktet që variojnë nga pllaka në tavanet në shkolla të pads frenave në makinën tuaj. Nëse ka një element të ngrohjes apo zjarr shqetësim për diçka, asbest u përdorur ndoshta në një moment apo një tjetër për t'u marrë me të. Ah, por është e ndaluar tani asbest, apo jo? Po dhe jo. Ajo ka qenë e ndaluar në shumë aplikacione që nga fundi i viteve 1980 dhe nuk mund të përdoren në aplikime të reja. Çdo gjë që bie në mes të këtyre dy fusha, megjithatë, është lojë të drejtë. Për më tepër, asbest shpesh ende gjendet në të gjitha kërkesat që janë krijuar edhe para se ndalimi u bë i tillë si ndërtesa tregtare. Ne jemi të ekspozuar të gjitha të asbest gjithë kohës. Vetëm një shumë pak i pafat keni ndonjë problem nga ekspozimit. Rrezik i madh është me të ekspozimit të përsëritura të tilla si, kur një person punon me asbest ose jeton në kontakt me të ndoshta kur ata nuk e kuptojnë atë. Sulmi mbi kullat binjake ka qenë një akt të tmerrshme, por problemet shumoheshin kur ajo ishte konstatuar se Kulla e Veriut kishte ton e asbestit përdorur në materialet e ndërtimit. Kjo krijoi një problem i madh, intensiv ekspozimit. Punëtorët e shpëtimit dhe të pastër deri ekuipazheve pothuajse menjëherë filluan vuajtjet probleme te frymemarrjes dhe nuk duhet të shikohen nga afër për pjesën tjetër të jetës së tyre. Për pjesën tjetër prej nesh, çështjet e ekspozimit të zbresë për të punuar me produktin ose që jetojnë me të. Punëdhënësi juaj duhet të lajmërojnë për çdo përdorim asbest në vendin e punës. Sa i përket që jetojnë me shkon, është një çështje e ditur moshën e ndërtimit dhe duke i kushtuar vëmendje të njoftimeve që tregojnë asbest është ose mund të jetë i pranishëm. Njoftimet e tilla janë të kërkuara nga ligji. Ekspozim Azbesti është një çështje shumë serioze që të merren parasysh. Kjo u tha, shanset për t'u ballafaquar me asbest ekspozimit të përsëritur, pa ndonjë njoftimeve publike që jepet është shumë e rrallë. Sigurisht, ju duhet t'u kushtojnë vëmendje atyre njoftimeve.

0 Komento edhe ti:

Post a Comment

You4Dating.com | Rtk Live | Albasoul Mp3 | Tv dhe Radio | Lajme dhe info