17/10/2009

Getting a Grasp of Asbestos

Getting a kuptimin e Azbesti Asbest është një material çudi se ka një pengesë e madhe - është toksik të njerëzve dhe shkakton një mori problemesh shëndetësore duke përfshirë edhe kancerin. Në këtë artikull, të bëjmë një vështrim në rreziqet e asbestit dhe pse ajo është përdorur në një shumëllojshmëri të industrive. Për të marrë një rrokje e asbestit, e ka së pari të kuptojnë pse dikush do të jetë e mundur e përdorin atë? Substancë është një formë natyrisht ndodh e një numri të materialeve. Asbest përbën formën e strukturave të vogla që janë të kristaltë fibër e vogël. Këto struktura kanë qenë prej kohësh konsiderohet si materiale çudi sepse ata janë shumë zjarr dhe rezistent mund të izolojnë telat elektrike pa u kompromentuar. Nëse keni një material që nuk e djeg, nuk do ta përdorni në ndërtimin e materialeve dhe izolim? Përgjigja është po në shumë industri. Pra, çfarë është problem me asbest? E pra, problemi është gjetur në fakt fibrave janë aq të vogël që ata mund të bëhet ajrore. Kur kjo ndodh, njerëzit kanë një tendencë për të marrë frymë e tyre në mushkëri. Atje, fibrave të bëhet ngulitur. Me kalimin e kohës, ata depërtojnë në mushkëri dhe fibrave pleurë në zgavrën trupin e brendshme. Ato mund të shkaktojnë çdo gjë nga pezmatimi kronik i mushkërive që e bëjnë të marrë frymë vështirë të kancerit të mushkërive dhe Mesothelioma. Gjë me të vërtetë e vështirë për të pranuar është fakt mund të ketë një hapësirë prej deri në 40 vite mes inhalimi i fibrave dhe fillimin e kushteve mjekësore. Rreziqet e asbestit ngadalë erdhi në ballë me padi të shumta në vitet 1960 dhe 1970. Qeveria në fund ndërhyri dhe filluan ndalimin e përdor shumë materiale. Në vitin 1989, EPA ndaloi të gjitha përdor të ri e asbestit, por lejohet përdor themeluar më parë për të vazhduar. Kjo do të thotë që ju mund të gjeni asbest në prodhimet si vermiculite përdorur në oborrin tuaj, si dhe këpucë frenave dhe kthetrat në makina. Shumica e njerëzve nuk e kuptojnë sa më shumë. Asbest është edhe një material çudi dhe rrezik i madh për shëndetin. Ka një mori të produkteve jo-toksike të cilat mund të përdoren në vend të asbestit, kështu që të shmangur atë me çdo kusht.

0 Komento edhe ti:

Post a Comment

You4Dating.com | Rtk Live | Albasoul Mp3 | Tv dhe Radio | Lajme dhe info