17/10/2009

The Differences Between Mesothelioma and Asbestosis

Dallimet mes Mesothelioma dhe asbestozë


Për shumë njerëz, Mesothelioma fjalët janë sinonime dhe asbestozë virtuale. Ata e dinë vetëm se të dyja janë të shkaktuara nga ekspozimi në asbestit, dhe se si mund të parandalohen nëse asbest ekspozimit ndaj është e kufizuar nga pajisjet e duhura mbrojtëse.Mesothelioma, i njohur gjithashtu si kanceri asbest, ka ngjashmëri me llojet e tjera të kancereve. Tumoreve të fillojnë të rriten në mesothelium, rreshtim se encloses brenda trupit tuaj, duke përfshirë edhe organet tuaja. Vendi i veprimtarisë më të tumorit është mesothelium rreth mushkërive gjoks, e quajtur pleurë. Kancer Azbesti rreth mushkërive është referuar si Mesothelioma pleural.Megjithatë, jo të gjitha format e sëmundjes ndodh rreth mushkërive. Mesothelioma mund të duket si Mesothelioma peritoneal, gjenden rreth stomakut. Ka edhe një formë rreth zemrës e sëmundje, ku mbledh rreth tumoret e indeve të zemrës.Edhe pse manifeston kancer asbest në linings rreth organeve më tepër se sa në indet e vetë, ai është ende i gabuar shpesh për kancerin e stomakut ose kancer të mushkërive.Asbestozë: simptome të ndryshme, të ndryshme SëmundjaAsbestozë është një tjetër sëmundje e njohur përgjithësisht që rrjedh nga ekspozimi i zgjatur të fibrave asbest. Fibrave janë thithur dhe janë në gjendje për të udhëtuar thellë në mushkëritë, Embedding vetë brenda alveoli, qese ajri që merren me konsum përditshme oksigjen. Trupit njeh ato si organe të huaja dhe përpiqet të përjashtojë ata, aktivizimin e një përgjigje imune.Megjithatë, fibrave asbestit bëhet paraqitur dhe trupi nuk mund t'i largojë ato. Përgjigja imunologjike trupit krijon një inflamacion që përfundimisht rezulton në inde mbresë në muret e brendshme e mushkërive. Kjo gjendje shpie në gulçim që vjen gradualisht dhe në mënyrë tipike përkeqësohet gjatë ushtrimit.Kanceri i mushkërive: Dallimet Shumë, ngjashmëriKanceri i mushkërive mund të paraqitet në mushkëritë e askujt, edhe në mesin e njerëzve të cilët nuk kanë punuar me asbest. Në kontrast, asbestozë kërkon që e kanë ardhur në kontakt me asbest. Mesothelioma mund të kontraktuar në rastet kur ekspozimi asbest nuk është e dukshme, por ato situata janë jashtëzakonisht të rralla.Mjerisht, nuk është një gjë të gjithë këto sëmundje kanë të përbashkët: kërkim për një kurë. Asnjë aktualisht është i shërueshëm, edhe pse ekzistojnë edhe tretmane që mund të lehtësojë simptomat. Për asbestozë, një nga trajtimet më efektive është në përdorimin e oksigjenit në shtëpi, i cili siguron që pacienti të marrë rrjedhën e duhur me oksigjen, pavarësisht funksionit të mushkërive ulet. Për Mesothelioma dhe kancer të mushkërive, trajtime janë më komplekse, por të gjithë të përqëndrohen rreth ngushëllim i durueshëm dhe cilësinë e jetës.

0 Komento edhe ti:

Post a Comment

You4Dating.com | Rtk Live | Albasoul Mp3 | Tv dhe Radio | Lajme dhe info