17/10/2009

Chemotherapy - Treatment For Lung Cancer

Kimioterapia - Për Trajtimi Kanceri i mushkërive Procesi i shkatërrimit të qelizave të kancerit duke futur drogë kundër kancerit në trup quhet kimioterapi. Kjo metodë mund të kryhet për shumë tipe të kancerit si të mushkërive, ovarian, mëlçisë, barkut, qafa e trurit, si dhe kancere. Kanceri i mushkërive lind si rezultat i rritjes së pavend e qelizave në mushkëri. Mushkëritë janë organi të rëndësishëm në trupin tonë e cila pastron ajrin ne frymë. Pra kancer të prodhuara në mushkëri mund të jetë prodhuar probleme të marrë frymë për ne. Drogave të punësuar me qëllim për kancerin e mushkërive është; Carboplatin dhe Taxol, germicitabine me cisplatin, vinorelbine dhe cisplatin. Këto janë injektuar drogë zakonisht në trup dhe jo duke marrë gojarisht. Trajtim mund të kryhet për disa ditë dhe pacientit do t'i kërkohet që të jenë në pushim për disa javë. Trajtimi do të kryhet bazuar në fazë e sëmundjes. Kimioterapia Kryerja e sjell deri kaq shumë efekte anësore. Pengesë e kimioterapia është efekte anësore. Kjo prodhon një ulje në prodhimin e gjakut corpuscles bardhë (WBC). Është WBC i cili është përgjegjës për mbrojtjen e trupit tonë kundër infeksionit. Reduktimin e saj do të tregojnë se trupi ynë është i hapur për të gjitha llojet e infeksioneve. Si jo vetëm të shkatërrojë drogë qelizat e kancerit, por edhe disa qeliza të shëndetshme, trombocitet prodhuar në trup mund të reduktuar. Këto trombocitet janë përgjegjës për koagulimit të gjakut në trupin tonë. Kjo mund të rezultojë në gjakderdhje unstopped. Për shkak të shkatërrimit të qelizave të shëndetshme, mund të ketë lodhje, humbje e flokëve, goja i lënduar, të vjella, dhe anemi dhe kështu me radhë. Por shumica e efekteve palët do të jenë të pranishëm në kohën e trajtimit, e ata mund të zhduket një herë trajtim merr fund.

0 Komento edhe ti:

Post a Comment

You4Dating.com | Rtk Live | Albasoul Mp3 | Tv dhe Radio | Lajme dhe info