17/10/2009

Mesothelioma Diagnosis - Get Straight Facts

Diagnoza Mesothelioma - Get Straight Facts Marrja e një Mesothelioma diagnoza është e vështirë për shkak të faktit se simptomat e Mesothelioma janë gjithashtu të ngjashme me simptomat e sëmundjeve të tjera, ose kushteve. Një diagnozë për një të dyshuar Mesothelioma fillon me shqyrtimin e tha historinë mjekësore personit. Nëse pacienti ka një histori për të qenë të ekspozuar ndaj asbest, gjasat janë të larta se personi ka Mesothelioma. Pas shqyrtimit të historisë mjekësore personit, një ekzaminim fizik do të ekzekutohet. Pacienti do të nënshtrohen testeve funksionin e mushkërive dhe një gjoks X-ray. X-Ray gjoks është e nevojshme që ajo do të jetë në gjendje të zbulojë nëse pacienti është duke përjetuar trashje pleural. Pleural trashje zakonisht ndodh kur një person ka qenë e ekspozuar ndaj asbest. Përveç gjoks X-ray, pacienti do të jetë subjekt i një tomography llogaritur (CT ose CAT scan). CAT scan dhe gjoks X-ray janë vetëm disa nga mënyrat se si mjek do të jetë në gjendje të bëjë një diagnozë Mesothelioma. Përveç nga rezultatet e këtyre testeve, mjeku gjithashtu duhet të dijë nëse ka një sasi të madhe uji. Nëse ky lëng do të jetë aspirated me përdorimin e një shiringë, Citologjia mund vetëm të jetë në gjendje për të zbuluar praninë e qelizave abnormale. Nëse rezultati do të tregojë se ka një mungesë të qelizave malinje, ajo nuk do të thotë se pacienti nuk ka Mesothelioma. Nëse, nga ana tjetër, Citologjia është pozitive dhe nuk është diçka e dyshimtë, diagnoza duhet të konfirmohet përmes një biopsi. Ka disa mënyra se si një biopsi mund të kryhet në mënyrë që mund të dalë me një diagnozë Mesothelioma. Mënyra thjesht do të varet nga zona ku ndodhen qelizat abnormale. Nëse qelizat abnormale apo tumori janë të vendosur në gjoks, një thoracoscopy mund të kryhet në mënyrë që mjeku mund të marrë mostrat e indeve. Nëse zona ku qelizat e barkut mund të jenë të vendosura është zonë barkut, laparoscopy mund të kryhet duke futur një instrument në zgavrën e barkut. Nëse procedurat e thorascopy dhe laparoscopy nuk do të japin sasinë e indeve të nevojshme, mjeku do të duhet për të kryer kirurgjinë më të gjera e diagnostifikimit të pacientit.

0 Komento edhe ti:

Post a Comment

You4Dating.com | Rtk Live | Albasoul Mp3 | Tv dhe Radio | Lajme dhe info