17/10/2009

Lung Cancer Statistics - What You Need to Know

Kanceri i mushkërive Statistics - What You Need to Know Nëse jeni duke kërkuar për disa statistika të kancerit të mushkërive, ju po lexoni artikullin e duhur. Shumica e njerëzve janë të vetëdijshëm se shumica e vdekjeve nga kanceri janë për shkak të kancerit të mushkërive. Në fakt, ky lloj kanceri është shkaku i dytë më të lartë të vdekjes në mesin e njerëzve. Sepse statistikat tregojnë se 85% e vdekjeve nga kanceri janë për shkak të pirjes së duhanit, është e mundur për të parandaluar shumë prej këtyre vdekjeve nga pirja e duhanit ndalohet pirja e duhanit. Pirja e duhanit nuk është e mirë për shëndetin e pi duhan, si dhe për çdo duhanpirësit pasiv, të cilët janë të ardhur keq të mjaftueshme për të jetuar rreth pi duhan. Krahasuar me shkaqet e tjera të vdekjes, vdekjeve nga kanceri në mushkëri mund të bëhet i parëndësishëm nëse të gjithë në botë papritur ndaloi pirjen e duhanit plotësisht. Statistikat tregojnë se të gjitha grupet etnike në botë, incidenca e kancerit në mushkëri në amerikanët afrikane është më i lartë. Arsye shpesh të cituara është se ai ka qenë gjithashtu treguar se amerikanët afrikan tymi më shumë sesa grupet e tjera etnike. Ju nuk mund të jenë të vetëdijshëm, por ky kancer është konsideruar të jetë një jetë më të rrezikshme lloje të kancerit. Kanceri statistikat tregojnë se pesë mbijetesa vitit normën e pacienteve nga kanceri i gjirit është 87%, ndërsa ajo e pacienteve nga kanceri i zorrës së trashë 62%. Në mënyrë të ngjashme, ka një 92% pesë mbijetesën vit norma për pacientët e kancerit të prostatës. Ju do të tronditur për të mësuar se pesë mbijetesa vitit normën e pacienteve nga kanceri i mushkërive është po aq e ulët në 15%. Një nga arsyet për mbijetesën norma e ulët e këtyre pacienteve nga kanceri mund të përshkruhet me faktin se sëmundja është shpesh identifikuar vetëm gjatë fazave finale apo i përparuar. Gjatë fazat finale, kanceri tashmë është përhapur në tërë trupin dhe po ndikon negativisht në shumë organe. Si rezultat shumica e pacientëve me kancer në mushkëri vdesin më shpejt, sesa më vonë. Një ide e gabuar të përbashkët, është se dikush që ka lënë duhanin per 15 vjet ka një shans të reduktuara të kancerit të mushkërive dhe gjetjes se gjendja e mushkërive e tyre të bëhen të krahasueshme me ato të një jo-duhanxhi. Nuk ka rëndësi se çfarë perceptimet janë, por statistikat tregojnë kancer që ajo të jetë e pamundur. Mushkëritë e duhanpirësve kurrë nuk do të restaurohen të njëjtën gjendje si mushkëritë e jo-duhanpirësve. Edhe pse nuk më tej rritjen e probabilitetit e tyre nga kanceri po, ajo ende nuk mund të ulet për të njëjtin probabilitet të zbatueshme për të jo-duhanpirësve. Nuk është probabiliteti një nëntë herë më i lartë për dikë që më parë tymosur të vdesin nga kanceri në mushkëri, se nuk është për dikë që nuk e ka tymosur. Gjithashtu, ekziston një njëzet e tre herë probabilitet më të lartë të një pacient kanceri në mushkëri që vazhdon pirjen e duhanit për të vdes, se atje është për dikë që e ka lënë duhanin. Eshtë e panevojshme të thuhet, statistikat tregojnë se kanceri i mushkërive alarmante lidhje me pirjen e duhanit. Nëse ju nuk dëshironi të vdesin nga kjo sëmundje, atëherë mesazhi është e thjeshtë - STOP duhanit! Siç thonë ata, në vend të sigurt se sa keq!

0 Komento edhe ti:

Post a Comment

You4Dating.com | Rtk Live | Albasoul Mp3 | Tv dhe Radio | Lajme dhe info