17/10/2009

Surgical Options For Mesothelioma

Surgical Options for Mesothelioma Mesothelioma është një formë e kancerit të lidhur shpesh me ekspozimin ndaj asbest. Kjo është një formë brutale e kancerit, sepse ajo mund të marrë sa më shumë që është 40 vjet për të manifestuar. Kjo u tha, ekzistojnë tri forma të një operacioni që janë përdorur edhe pse vetëm dy janë me të vërtetë përdoren për trajtimin aktual. Mesothelioma. Kjo nuk është një fjalë që ju doni të dëgjoni të formuar një mjek. Bark, mushkëritë dhe gjoks kanë një rreshtim quajtur mesothelium. Ky rreshtim mund të ndikohet negativisht nga ndotësve dhe të bëhet i keq. Një e ndotësve klasik është asbest e cila është e frymëzuam me nga individë dhe hyn në trup nëpërmjet mushkërive. Si pikërisht kjo shkakton kancer në mesothelium është pak e një mister për shkak të periudhës ngjizje të gjatë. Megjithatë, diagnoza nuk është e favorshme dhe shpesh përfundon në vdekje. Forma e parë e operacionit të ndërmarrë për Mesothelium është i njohur si një thoracoscopy. Kjo nuk është përdorur për të trajtimin e pacientit në fakt. Në vend të kësaj, ajo është futur fushës kirurgjike në kraharor në mënyrë që mjekët mund të shohin gjendjen e mesothelium, mushkëritë, zemra dhe çfarë keni. Duke bërë një inspektim vizual, ata janë në një pozitë shumë më të mirë për të bëjë një plan të mundshëm të trajtimit dhe për të vlerësuar rezultatet e mundshme. Forma e dytë e operacionit është një pleurectomy. Qëllimi i këtij operacioni është për të hequr pleurë kanceroze në zonën e kraharorit. Në terma të njeriut, kjo do të thotë largimin e linings mesothelium që janë prekur në shpresat e preu Mesothelioma para se të përhapet në rreshtim të mbetura. Kirurgji e tretë në fjalë është i njohur si një pneumonectomy extrapleural. Kjo është e ngjashme me pleurectomy përveç pleurë nuk është hequr. Në vend të kësaj, fokusi është në heqjen e një pjesë ose të gjithë të mushkërive kanceroze, diafragma dhe SAC rreth zemra si e nevojshme. Kjo është një operacioni shumë agresive dhe vetëm kirurgët më të mirë janë të gatshme dhe duhet të ndjekin trajtim të tillë. Kjo është edhe një operacioni të shansi i fundit ashtu siç ka tendencë që duhet të ndërmerren kur pacienti është pranë pika e pa kthim. Mesothelioma Çdo rast është i ndryshëm, kështu që nuk mund të supozojmë se një operacion kirurgjik do të veçantë ose nuk do të funksionojë. Diskutoni mundësitë tuaja me një kirurg i kualifikuar për të mësuar hollësitë si ato kanë të bëjnë me rastin tuaj.

0 Komento edhe ti:

Post a Comment

You4Dating.com | Rtk Live | Albasoul Mp3 | Tv dhe Radio | Lajme dhe info