17/10/2009

Post-2010 Asbestos Bill Could Set Councils Back 436 Million Pounds

Post-2010 Azbesti Bill Mund Set Këshillat Prapa 436 milion paund Sektorit social banesave ka një përgjegjësi për të siguruar strehim të mirë për të qiramarrësve, dhe ka një afat kohor të vitit 2010 për të marrë punë të bërë. Një shtëpi mirë është përshkruar si një shtëpi që është i ngrohtë, i qëndrueshëm ndaj motit, dhe të shëndetshme dhe pjesë e komunitetit të lulëzuar, të qëndrueshme. Qeveria britanike ka rënë dakord për të ndihmuar pronarët në sektorin e strehimit social të paguajnë për përmirësimet e nevojshme, dhe që nga viti 2001 numri i jo-shtëpitë e mirë është ulur me 50%. Si ekonomia globale ka pësuar në muajt e fundit, qeveria ka hasur vështirësi në fonde shumë programe dhe duket se disa shtëpive që keq nevojë për riparime janë të shtyrë që të kthehet të radhë. Disa prej këtyre shtëpive të paraqesin rrezikun më të madh shëndetësor për banorët dhe shumë përmbajnë asbest. Ka qenë rreth 70.000 shtëpive që kanë nevojë për izolimin që përmbajnë asbest-hequr në rreth 6.250 dollarë secili, duke kthyer nga këshillat mbi $ 436 milion. Që asbestit është e vështirë dhe e shtrenjtë për të hequr, këto shtëpitë e papërmirësuar kanë vazhduar të mbeten një rrezik shëndetësor për ata që jetojnë në to. Shtëpitë e ndërtuara në mes 1945 dhe 1964 të një "jo-tradicionale" type janë ato janë në rrezik më të madh të përmbajnë asbest izolimin vdekjeprurës. Asbest ka qenë i lidhur direkt me shumë sëmundje vdekjeprurëse të mushkërive përfshirë asbestozë, kancerin e mushkërive, dhe Mesothelioma. Asbest bëhet një rrezik për shëndetin kur materiali që përmban ajo fillon të prishen dhe fibrave janë lëshuar në ajër. Që prej fibrave janë mikroskopike dhe simptomat e sëmundjeve mund të mos paraqitet për dekada, njerëzit që jetojnë në këto shtëpi mund të mos e di edhe shëndetin e tyre është në rrezik derisa është deri në fund. Mirë shtëpitë e projekt-ligj kërkon që të gjitha shtëpitë e jo-mirë të jetë deri në standarde me 2010, një afat që është i shpejtë afrohet. Është vlerësuar se 10% e shtëpive që përmbajnë asbest-janë ende nuk trajtohet. Më parë këtë vit, zyrtarët e Thesarit u tha zyrtarëve të strehimit që ata mund të duhet të vendosë mes rritjes së ekonomisë dhe të financimit të ndërtimit të reja të strehimit dhe të vazhdueshëm të denjë projekt shtëpi. Shumë njerëz ende jetojnë në shtëpitë të cilat nuk kanë marrë përmirësimet e nevojshme të ndjehen të frustruar se afati po i afrohet dhe ata nuk mund të ketë përmirësime ata ishin premtuar. Në qoftë se programi nuk ka marrë një shtesë $ 1.2 miliard nga afati 2010, punë nuk mund të përfundojë, dhe disa shtëpi mund të shkatërrohet në vend se të përmirësuar.

0 Komento edhe ti:

Post a Comment

You4Dating.com | Rtk Live | Albasoul Mp3 | Tv dhe Radio | Lajme dhe info