17/10/2009

Identifying Asbestos in Your Home

Identifikimi Azbesti në shtëpinë tuaj Identifikimi asbest në shtëpi është bërë më e rëndësishme sot se kurrë. Asbest ka qenë prej kohësh i njohur si një material shumë i zhdërvjellët, dhe kështu ka dobishmërinë e vet në ndërtimin e pronave komerciale dhe banesore (kryesisht si një retardant zjarr.) Megjithatë, ai ka zbuluar se fibrave asbest, kur thithur në mushkëri, mund të shkaktojë probleme serioze shëndetësore, duke përfshirë format e ndryshme të kancerit të mushkërive. Fibrave Azbesti, edhe pse i padukshëm në sy, mund të merrni thithur dhe paraqitur në linings e mushkërive. Kjo nga ana tjetër mund të çojë në një gjendje të njohur si Mesothelioma. Ekspozimi ndaj fibrave asbest është provuar tashmë një rrezik serioz për shëndetin. Për këtë arsye identifikuar asbest në shtëpinë tuaj dhe të pronës është shumë e rëndësishme. Si një shënim anë pse, ajo është gjithashtu e rëndësishme të kuptohet që përmbajnë asbest-materiale janë përgjithësisht të sigurt kur ata janë në një gjendje të mirë, i patronditur. Rreziqet më të mëdha vijnë kur produktet asbest janë prerë, sAwN, thyer, shpuara ose të tjetërsohet. Këto janë llojet e situatave të cilat mund të shkaktojnë fibrave asbest të bëhet ajrore, dhe kjo është kur ata bëhen rreziqet shëndetësore. Çfarë produkteve në shtëpi ka të ngjarë të përmbajnë asbest? Asbest është përdorur gjerësisht në shtëpitë e ndërtuar para 70 vonë, kështu në qoftë se shtëpia juaj ka qenë ndërtuar ose rimodeluar në mes 1.920 deri në mes të 80 të, ka një shans të mirë që disa materiale në shtëpinë tuaj do të përmbajnë azbest në një formë ose në një tjetër. Këtu janë disa produkteve ju mund të keni për të kontrolluar për përmbajtjen e asbest: për mbulim dhe herpes mur anësor, pllaka dysheme vinyl ose fletë vinyl parket, hiri artificiale për gaz-shkarkuar zjarrit, pllaka tavan, izolimin për furrat, gaskets derë, letër asbest ose fletë çimento rreth dru-djegia soba, kasetë asbest ose Coatings rreth tubacioneve të ujit të nxehtë apo tub me avull, glazes dritare dhe caulking jashtme. Identifikimi i asbest mund të jetë një detyrë e ndërlikuar Është e vështirë të identifikojë përfundimisht produkteve që përmbajnë asbest, kryesisht për shkak se ajo nuk mund të identifikohet vetëm me shikim. Fibrave mund të jetë një njëqind herë hollë se sa një fije floku e flokëve të njeriut! Vetmja mënyrë e sigurt për të zbuluar nëse keni asbest është që të kemi një produkt mostër testuar nga profesionistët. Identifikimi asbest në shtëpi është bërë më së miri nga një profesionist. Të bësh vetë potencialisht mund të shkaktojë rrezik edhe më shumë për ju dhe familjen tuaj. Nëse një asbest-përmbajnë materiale në shtëpinë tuaj është zbuluar, por nuk u gjet për të përkeqësimit në çdo mënyrë, duke e lënë atë vetëm mund të patronditur të jetë alternativë më të mirë. Megjithatë, në qoftë se jeni duke menduar në lidhje me rinovimin ose jeni të shqetësuar për gjendjen e saj të mundshme të përkeqësuar, ju duhet vetëm të punësojë një heqje të certifikuar asbest profesional për të zëvendësuar ose hequr atë për ju. Si joshëse si ajo mund të jetë për të trajtuar dispozicion asbest veten, kuptojnë se kjo është shumë kohë ju dhe familjen tuaj janë në rrezik më të madh nga fibrave asbest ajrore.

0 Komento edhe ti:

Post a Comment

You4Dating.com | Rtk Live | Albasoul Mp3 | Tv dhe Radio | Lajme dhe info