17/10/2009

What is Malignant Mesothelioma?

Çfarë është malinje Mesothelioma?
Nuk janë të qelizave nervore që kalon nëpër tërë gjatësinë e trupit dhe kjo përfshin edhe organet. A keni menduar ndonjëherë pse ju nuk po përjeton ndonjë format e dhimbje, kur ju jeni që shtrihen? Organet e brendshme, kryesisht mushkëritë janë fërkim kundër zgavrën gjoks, dhe ju ende nuk janë përjetuar ndonjë formë e dhimbje. Njëjta gjë mund të aplikohet kur ju jeni marrë frymë thellë. Ne nuk jemi duke përjetuar dhimbje sepse pothuajse të gjitha organet kryesore dhe dëmtimit të dhëmbëve brenda trupit rreshtuan nga mesothelium. Kjo shtresë mbron mill e organeve nga goditje e papritur dhe ndikimet.

Kanceri i mesothelium do të çojë në Mesothelioma. Kur një substancë të huaj është e pranishme në qelizat mesothelium, ajo do të përpiqet që të shpëtoj prej asaj substance. Substancë të huaj mund të jetë çdo gjë fjalë për fjalë, por në rastin e Mesothelioma, ajo është zakonisht asbest mineral. Mesothelioma Mesothelioma malinje ose do të jetë rezultat. Që mesothelium mund të gjendet në të gjitha pjesët e trupit, Mesothelioma mund të dalin kudo në trup. Pleural Mesothelioma është i njohur të jetë lloji më i zakonshëm i Mesothelioma malinje. Pleurë është një cipë mbulon mushkëritë dhe zgavrën e kraharorit.

Kusht është gjithashtu i njohur gjerësisht si kanceri Mesothelioma asbest. Ashtu siç e kishte përmendur në miratimin e mëparshme, shkaku kryesor i Mesothelioma është inhalimi i pluhur gjobë mikroskopike asbest. Një nga format e tjera të Mesothelioma Mesothelioma malinje është peritoneal. Ky kancer e filloi në bark dhe bark zgavrën. Kjo është forma e dytë më e Mesothelioma Mesothelioma përveç ish pleural. Periudha latente për forma të ndryshme të kancerit Mesothelioma asbestit është i madh. Kjo është zakonisht gjatë fazave të fundit se pacienti është diagnostikuar me sëmundje. Deri atëherë, shanset e mbijetesës mund të jenë të pakta.

Mesothelioma pleural dhe peritoneal mund të çojë në Mesothelioma rreth zemrës. Kjo është shkaktuar gjatë fazave të avancuara të gjendjes. Infeksioni mund të përhapet nga pleurë ose barkut dhe mund të përhapet në cipë e zemrës që mbulon zemrën. Mesothelioma lig Simptomet e përfshijnë probleme të frymëmarrjes dhe dhembje në lidhje me frymëmarrje. Pacienti mund të mos jetë në gjendje të ndërmarrë në punët e përditshme dhe mund përvojë lodhje gjatë gjithë kohës. Kollë e thatë që është në natyrë është një simptomë të përbashkët lidhur me kancer Mesothelioma asbest. Në qoftë se mjeku mund me sukses t'i diagnostikojnë kusht gjatë fazave më parë vetë, atëherë ajo mund të trajtohet në mënyrë efektive duke përdorur procedurat e trimodal.

Kirurgjisë është forma kryesore e trajtimit të të gjitha formave të kancerit Mesothelioma asbest. Kimioterapia dhe radiotherapy janë forma të tjera të procedurave të trajtimit të rekomanduar nga mjekët. Mbrojtje të përshtatshme duhet të sigurohen për të punësuarit të cilët janë të trajtimit asbestit dhe ata që punojnë në ambiente të mbushura me pluhur asbest. Që gjendja është e vështirë për të diagnostikuar, shumica e pacientëve janë të njohura për të jepem me kusht. Zbulimi i hershëm është gjithashtu e pamundur sepse pacienti mund të mos shfaqin ndonjë formë të simptomeve gjatë fazave fillestare. Parandalimi është shërim më të mirë, siç thonë ata.

0 Komento edhe ti:

Post a Comment

You4Dating.com | Rtk Live | Albasoul Mp3 | Tv dhe Radio | Lajme dhe info