17/10/2009

Mesothelioma Survival - What Are the Chances?

Mesothelioma Survival - Cilat janë shanset? Çdo vit, rreth 3000 raste të reja të Mesothelioma janë diagnostikuar në Shtetet e Bashkuara të Amerikës vetëm. Për fat të keq, Mesothelioma është një tip agresiv dhe zakonisht fatale e kancerit që rrjedh nga ekspozimi i asbest. Kjo sëmundje shfaqet kur fibrave mikroskopike asbestit janë thithur dhe për të marrë paraqitur në linings e mushkërive. Cilat janë shanset për mbijetesë Mesothelioma një herë një viktimë merr diagnostikohet? Mjerisht, jo shumë viktima të Mesothelioma mbijetojnë më shumë se pesë vjet pas diagnozës është bërë. Shanset e mbijetesës Mesothelioma janë rritur në qoftë se sëmundja është kapur në fillim. Megjithatë, ky lloj i kancerit është e vështirë për të zbuluar në fazat e hershme. Sapo është zbuluar dhe diagnostikuar, ajo është shumë herë në fazën e tij të avancuar dhe shumë vonë për një shërim përfundimtar. Sipas burimeve të besueshme, më pak se 10% e sufferers Mesothelioma merrni shans për të mbijetuar më shumë se 5 vjet, ndërsa rreth 40% e sufferers mbijetojnë më shumë se një vit pas diagnozës. Si në të gjitha format e kancerit, normat e Mesothelioma mbijetesa varet nga faktorë të ndryshëm. Këto përfshijnë: * Fazën e tanishme të kancerit. Fazat e Mesothelioma të organizojnë një varg, i cili kryesisht do të thotë se tumori është i lokalizuar në rreshtim gjoks, që të organizojnë katër, thotë se tumori është përhapur në organe të tjera vitale. * Histology (strukturës qelizore dhe lloji) e kancerit. Mesothelioma kancer mund të vijë si epiteliale, i cili ka prognozë të mirë, sarcomatoid, biphasic ose desmoplastic. * Gjendjen e përgjithshme shëndetësore dhe mosha e sëmurë. Format e Mesothelioma malinje shpesh janë diagnostikuar në sufferers mbi moshën 55. Në përgjithësi, viktima të vjetër, apo sëmundjeve kronike të lidhur me shumë sëmundje, më pak mundësi ka për mbijetesë Mesothelioma. * Madhësinë dhe vendndodhjen e tumorit (tumor nëse është në përdorim apo jo.) * Shtrirjen e simptomeve, të tilla si ndërtimin nëse lëngu është vërejtur në mushkëri apo bark. Mesothelioma është një gjendje të rëndë që kërkon kujdes të menjëhershëm mjekësor. Edhe pse nuk ka shërim provuar për Mesothelioma, opcione të ndryshme të trajtimit janë në dispozicion për të parandaluar sëmundjen nga përhapja dhe gjithashtu për të ulur dhimbjen dhe vuajtjet për viktima. Këto opsione trajtim mund të rrisë shanset për mbijetesë Mesothelioma. Sipas studimeve të ndryshme, viktimat e administruar me kimioterapi, rrezatimi, ose kirurgji, apo një kombinim të çdo dy apo tre, kanë një normë mbijetesën e të paktën 18 muaj pas ndërmarrjes procedurave. Sot, shumë trajtime eksperimentale janë duke u vlerësuar në të gjithë botën në gjykimet e kontrolluar klinike. Këto përfshijnë Photodynamic terapisë, Immunotherapy, ngrohje terapisë dhe Gene Therapy.

0 Komento edhe ti:

Post a Comment

You4Dating.com | Rtk Live | Albasoul Mp3 | Tv dhe Radio | Lajme dhe info